Multipolárním světě proti válce

Multipolárním světě proti válce
Naléhavá výzva k multipolárním koalice pro mír


Náš svět stojí v kritickém a nebezpečné situaci. Destruktivní politika jednostranné vojenské intervence a nezákonné změně režimu podporovaného a praktikuje ze strany Spojených států, jejich spojenců a médií vedla k možnosti vojenské konfrontace mezi hlavními světovými mocnostmi a nukleární-ozbrojené národů, které by mohly vyvolat novou světovou válku.
Nadešel čas, aby proti této vážnou hrozbu pro lidstvo. Respekt musí být obnovena na principy suverenity, sebeurčení a non intervencionismu a dodržování mezinárodního práva, musí být na prvním místě.
Toto je naléhavá výzva všem národům organizací, hnutí a jednotlivců po celém světě, aby se spojily při vytváření celosvětové koalice, která se snaží odvrátit katastrofu posílením multipolární spolupráce, mírové diplomacii a mezinárodní právo, zatímco kategoricky odmítat intervencionismu a jednostranné agrese.
Chceme unipolární svět, v němž západní války diktovat světový osud, nebo multipolární svět, kde suverénní státy usilovat prostředí míru, spolupráce a vzájemné úctě? Je jasné, že se globální většina, rozhodnou.
Připojte se k nám při podpisu, sponzorování a / nebo široce šíří toto prohlášení a všechny likeminded úsilí.
„“ Ne do války … ANO multipolárním světě! „“ (Rozšířená verze níže)
——————
prodloužená verze
Multipolárním světě proti válce
Naléhavá výzva k multipolárním koalice pro mír
Náš svět stojí v kritickém a nebezpečné situaci. Destruktivní politika jednostranné vojenské intervence a nezákonné změně režimu cvičil ze strany Spojených států a jejich spojenců vedla k možnosti vojenské konfrontace mezi hlavními světovými mocnostmi a nukleární-ozbrojené národů, které by mohly být uplatněny nové světovou válku
Toto je naléhavá výzva všem národům, organizací a jednotlivců po celém světě, aby se spojily při vytváření celosvětové koalice, která se snaží odvrátit katastrofu posílením multipolární spolupráce, mírové diplomacii a mezinárodní právo, zatímco kategoricky odmítat intervencionismu a jednostranné agrese.
Svět dorazil v tomto bodu z důvodu bezohledné zahraniční politiky, hrubé porušování lidských práv a svévolné ničení celých kultur. Od konce studené války, nový agresivní politika posun v USA byla zakotvena v PNAC (Project pro nové americké století) dokumentu zveřejněného v září 2000 s názvem „Přestavba americké obrany: Strategie, síly a prostředky pro nové století , „kde oni podřekli k závěru, že:
„… Pokud americký mír musí být zachována a rozšířena, musí mít k dispozici bezpečnou základ, na nezpochybnitelné americké vojenské preeminence ….“
Pod mediálním rouškou „“ války proti teroru “, “ zbraní hromadného ničení je “ nebo “ Humanitarismus “, USA (spolu se svými spojenci) nyní provede tuto otevřeně imperialistické učení prostřednictvím rozšiřování NATO, zahájení násobku válek o kontrolu nad zahraničních zdrojů, a zřízení stovek vojenských základen v zámoří. To vyvrací nevyhovující headsofstate přes použití neschválených vojenské síly nebo barevných revolucí. To znečišťuje celé regiony s rakovinotvornými munice z ochuzeného uranu. To odůvodňuje používání mučení, elektronického sledování, zabijáckých robotů, kybernetické války a vrácení zpět domácích občanských svobod – a zároveň informátoři, které vystavují tyto zločiny jsou ohroženi a trestnými činy.
Dokonce i ekonomická válka v podobě sankcí, supí kapitalismus, IMFimposed úsporná opatření, tajně vyjednával obchodních společností jako TTIP, a finanční manipulace se rozpoutala proti jeho nepřátelům – a dokonce i jeho spojenci nutit je do podrobení.
Je svět bezpečnější? Jaké jsou výsledky těchto jednostranných kroků? Sliby zvýšení demokracie, národní bezpečnosti a hospodářského blahobytu ze západní intervence jen opustil smrtící dědictví zhroucených států a katastrofálními výsledky. Kromě toho je tato jednostranná politika je nyní zaměřuje Rusko a Čínu, vystavuje lidstvo riziku globálního termonukleární války.
Ve východní Asii, Washington považoval Číny dynamický vzestup za strategickou hrozbu pro americké zájmy, a reagovala vojensky mícháním a obkličovat Čínu, zatímco inflamming územní spory se svými sousedy. Ve stejné době, neoliberální dohody freetrade sjednané v tajnosti, jako TPP jsou realizovány proti ekonomický vliv Číny, a zároveň umožňuje podnikům, aby pracovníci zneužívané, environmentální ochrany na vedlejší kolej, a celé národy bezmocné.
Mezitím, USA a NATO jsou zálohování zkorumpovaný režim s nacistickým vazbami na Ukrajině, které dali k moci skrze násilné převratu. Represivní politiky režimu se zažehl občanskou válku, který vytvořil více než milion uprchlíků, pobízet krymské obyvatele proti převratu se vrátit Rusko v referendu. I když více než 90% Crimeans hlasovalo pro sjednocení západní mocnosti a média obvinil Rusko z rušení, které se rozhodnou používat tvrdé ekonomické sankce, a na stanici NATO vojenského personálu a zbraně přímo na hranicích Ruska. Západ je dokonce vzít na zřetel evropský přesun jaderných zbraní na „“ counter ruská hrozba „“. Znamená to, aby se svět bezpečnější?
V Sýrii, USA / NATO / Perský záliv koalice je nezákonně vede dvojí kampaň boje proti terorismu a režimu změny současně požaduje, aby ještě jeden zvolený headofstate krok dolů. Nicméně, tato koalice vedené USA podporuje extremistické žoldnéře se silnými vazbami na AlQaeda a ISIS, koho Dub “ umírněné opozice “ svrhnout syrskou vládu. Takže zatímco oni oficiálně odsuzují terorismus a zavazují se bojovat proti tomu, že i nadále trénovat, fond, rameno, a podporují právě ty skupiny, které tvrdí, že bojují.
Ještě horší ,, US-vedené koalice nelegálně pracující bez mandátu OSN a bez povolení od syrské vlády pracuje se samostatným agendou ve stejném divadle jako legallymandated Sýrie / Rusko / Irán koalice, která je ohromně podporován syrskému lidu, kteří strachu o své životy. Místo toho, aby spojili své síly proti terorismu, Západ inflamming krize prostřednictvím agresivní rétorikou, nebezpečných provokací a flagrantní nerespektování mezinárodního práva. Znamená to, aby se svět bezpečnější?
Úloha médií při prosazování těchto válkách a destruktivní politiky, nelze přeceňovat. Ať démonizoval vůdce, náboženství, nebo celý národ, – západní média rozhodne echo západní diskutovaných témat vyděsit veřejnost do podpory války, spíše než podávání zpráv o skutečnostech. Politicky motivované kritika je použit k diskreditaci a podkopávají Rusko a Sýrii za „“ ve skutečnosti „“ boje proti terorismu nebo právně bránit své vlastní hranice. Pochybné obvinění jsou pravidelně namířil na Rusko a jeho prezident bez jakéhokoli důkazu, zatímco západní sdělovací prostředky legitimizovat tyto často odhalena tvrzení – dále narušuje realitu. Rusko tedy je často vylíčen jako hrozba, která se rovná ISIS!
Je však třeba mít na paměti, kdo démonizován Sadáma Husajna a Muammara Kaddáfího, který ve skutečnosti vytvořili chaos, který zachvátí Afghánistán, Irák, Nigérie, Libye, Jemenu, Sýrie a Ukrajina, a který nadále ohrožuje ostatní národy – včetně Ruska, Číny a Írán. Na pozadí eskalace ekologické krize, extrémní chudobu a zvýšit sociální a náboženské napětí, to velmi nebezpečné zahraniční politika sleduje Západ a jeho média vytváří více teroristů, více obětí, více uprchlíků, více chudoby a více destabilizaci – přiblížit svět vůbec blíže na pokraj katastrofy.
Nadešel čas, aby proti této vážnou hrozbu pro lidstvo. Respekt musí být obnovena na principy suverenity, sebeurčení a noninterventionism a dodržování mezinárodního práva, musí být na prvním místě. Ačkoli většina národů, respektujte to, Rusko a Čína jsou hlavní světové mocnosti, které podporují koncept multipolaritě, a působí jako globální protiváha k západní hegemonie. Ať už domácí problémy, které mohou mít, jejich přístup založený na spolupráci je podporován většinou národů, podle globálních aliancí, jako jsou Nonaligned hnutí, skupiny G77 nebo SCO (Šanghajské organizace pro spolupráci) je, a ze strany latinskoamerických aliancí (UNASUR, Alba a Celac ).
Navíc, tyto národy vícepólové poskytují alternativy k Westerncontrolled institucí a jejich neocolonial postupů. Jejich multilaterální instituce a rozvojové projekty, jako BRICS (Brazílie, Rusko, Indie, Čína, Jižní Afrika), v AIIB a masivní „projekt“ nová hedvábná stezka „“ Eurasian jsou zakořeněny v noninterventionism a vzájemného respektu. V ostrém kontrastu k západním obchodních dohod, bilaterální spolupráce s těmito multipolárním národy se stále vyrábí výsledků prospěšných pro mnoha rozvinutých a rozvojových zemí v Africe, Latinské Americe, Asii a Evropě. Celkově většina národů světa podporují multipolární přístup ke globálním záležitostem založené na zásadách Charty OSN a Deklarace lidských práv, což je důvod, proč Západ chce jej vykolejit – to je hrozbou pro jejich globální hegemonii.
Proto všechny ty, kteří hledají klid – ať už je to národy, organizací, hnutí nebo jednotlivci z celé politické, hospodářské, sociální a kulturní spektrum musí stát spolu jako jeden hlas na podporu multipolarity. Tento hlas musí být zesíleny přes západní mediální spin podporou pravdivé, multipolární a nezávislé zdroje médií. Tento hlas by mohly být organizovány prostřednictvím velkých konferencí do koalice s iniciativami, politických postojů a platformy.
To multipolární koalice by měly být mobilizovány do síly, které mohou tlačit na západ do opouštět své destruktivní politiky, pomocí přepnutí jejich politickou a hospodářskou podporu národům, které sleduje (nebo chtějí pokračovat) vyváženou politiku spolupráce a diplomacie. Dokonce i jako jednotlivci, můžeme vyvíjet tlak kontaktovat vládní úřady a sdělovací prostředky en-masse, měnit své hlasovací a utrácení podporovat zastánce multipolaritě, nebo najít kreativní způsoby, jak šířit slovo pomocí umění, hudbu, film nebo literatura. Více než jen výzvu k solidaritě, musí to být politickou a grassroots silou pozitivní změny.
Vzhledem k tomu, září 2015 UNGeneral shromáždění a události, které následovaly, dvě rozdílné formy diplomacie byly na displeji pro všechny vidět, prezentující svět s výběrem :: chceme unipolární svět, v němž západní války diktovat světový osud, nebo multipolární svět, kde suverénní státy spolupracují v prostředí míru, spolupráce a vzájemné úctě? Je jasné, že globální většina si vybere to druhé.
Proto jsme se globální většina stáli v solidaritě za mír přes diplomacii, prohlašuji, že:
My respektovat svrchovanost všech národů „, a jejich právo na sebeurčení. Jsme přesvědčeni, že budoucnost jakékoliv země musí rozhodnout občané této země sama, zbavený všech vnějších hrozeb a rušení, a že nadnárodní konfliktů by měla být vyřešena prostřednictvím politických procesů a diplomatických jednání.
Podporujeme všechny národy, které vykonávají kooperativní, mnohostranný přístup ke globálním záležitostem. Kontraproduktivní a nebezpečné politika jednostranné vojenské intervence je porušením mezinárodního práva, a musí být všeobecně odsouzen.
Podporujeme národy a nadnárodní koalice, které pracují odhodlaně k zastavení terorismu. Národy, které se přímo nebo nepřímo podílejí na výcviku, vyzbrojování, financování a podpora terroristlinked extremistických skupin učinit v rozporu s mezinárodním právem a musí být odsouzeny, a nést odpovědnost.
Odsuzujeme Westernoriented médiím, že démonizovat vůdci nebo celé národy a náboženstvími, nestydatě zkreslovat fakta, a vědomě předložit neobjektivní, onesided pohled na události. Oceňujeme a silně podporují globální médium, které je spravedlivé a vyvážené, a to objektivně zprávy o světovém dění.
Zavazujeme se zapojit do, nebo podporovat nenásilné snahy o podporu celosvětového míru a toleranci pro všechny lidi a všechny víry. Přihlaste se prosím, a / nebo je šířit toto prohlášení a všechny likeminded úsilí.
„“ Ne do války … ANO multipolárním světě! „“
„“ Ne, aby jednostranné války … ANO multipolárním světě! „“